Умора има, защото не може за година и половина 4

...
 Умора има, защото не може за година и половина 4
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Благодарение на БСП се заделиха 22 млрд. лева за социални дейности

 Open photo

 

„ Умора има, тъй като не може за година и половина 4 пъти да се организират избори. Що се отнася до Българска социалистическа партия – интензивността е доста висока. Започнахме с един сполучлив старт, с уместно младежко наличие в акцията. Дори откриването в Бургас беше с МО. От 440 претенденти за народни представители от Българска социалистическа партия – 119 са под 35 години. Аз съм окуражен, че ще успеем да запалителен хората и на 2 октомври да гласоподават. Правим доста срещи, не сме се спрели. В момента може би най-активната акция е на Българска социалистическа партия. Най-важното в този момент е, че ние сме единствената политическа партия, която съгласно изследванията върви нагоре. “

Това съобщи организационният секретар и лидер на листата на Българска социалистическа партия в 3 МИР Варна Борислав Гуцанов в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му има няколко момента, които са основни за Българска социалистическа партия и един от тях е идващата тежка зима, която е от изключителна значимост, тъй като хората са обезпокоени по какъв начин ще я изкарат. В предходният кабинет ние успяхме да създадем мораториум върху цената на тока. Независимо, че бяхме доста подложени на критика се оказа, че това е най-правилното деяние, с помощта на което българските фамилии съумяха да си платят цената на тока и да презимуват обикновено. На последващо място – по кое време е имало такава обществена стратегия, каквато Българска социалистическа партия съумя да направи? Безплатните детски градини и ясли не сме ги виждали от доста години. Увеличаването на пенсиите е нещо, което се случи с помощта на Българска социалистическа партия, тъй като по времето на ГЕРБ за 12 години те се усилиха със 162 лева, а за 7 месеца с помощта на нас със 167 лв.. Вдигнахме и ваучерите за храна от 80 на 200 лева и то с опция тези ваучери да бъдат употребени за почивки и културни мероприятия. Необлагаемият най-малко за младите фамилии стана от 4500 на 6000 лв. “, разяснява той за част от обществените ограничения на левицата.

„ 22 милиарда успяхме да заделим за обществени действия и с помощта на това, че Българска социалистическа партия беше в ръководството. Българска социалистическа партия постоянно сме говорили, че стопанската система и обществените действия вървят ръка за ръка. Най-накрая се наредихме преди всичко в нещо позитивно, а точно напредък на стопанската система в целия Европейски Съюз. С 2 милиарда евро е повишен прихода в държавната хазна с помощта на експорт “, безапелационен бе Гуцанов за средствата отделени за обществена политика и първото място на страната ни в Европейски Съюз по напредък на стопанската система.

Социалистът акцентира, че като ръководител на националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия е изпратил писмо до президента, тъй като съгласно него главната функционалност на служебното държавно управление е да обезпечи почтени и честни избори. „ Не е обикновено един длъжностен кабинет да споделя какви са целите на страната. Тези неща се декларират от Народното събрание, тъй като ние сме парламентарна република. Не е обикновено министър на финансите да разяснява, че приоритет на България е влизането в Еврозоната. Относно бюджета – ние оставихме 1.5 милиарда остатък. Къде отидоха за месец и половина тези пари? “, заключи организационният секретар на Българска социалистическа партия за настоящата политическа обстановка.

„ Важно е и дълготрайното решение на въпросите свързани с енергоносителите и развиването на стопанската система. Безспорно „ Газпром “ не може да бъде избегнат. Не е мит, че съветското синьо гориво е по-евтино. Ние би трябвало да водим договаряния с всички, с цел да осигурим на българите газ на допустимо най-ниската цена. Ние можем също и да произвеждаме газ. Говоря за газохидрати в Черно море, което е едно от най-богатите на тези залежи “, изясни Борислав Гуцанов за обстановката с газа.
„ За Варна има няколко основни стопански плана. На първо място това е развиването на пристанището и построяването на новия интермодален терминал. На последващо място автомагистралата Истанбул-Бургас-Варна-Констанца “, уточни социалистът за проблемите на Варненския район.

В умозаключение Борислав Гуцанов сподели, че Българска социалистическа партия е поръчител за дипломатичност в връзките ни с всяка една страна, а Русия като част от българската история не може да бъде подценявана с лека ръка. „ Много ясно сме коментирали, че не може и да става дума за общо ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Най-важното е да има постоянно държавно управление след изборите и съм сигурен, че ние ще участваме в него като съществена политическа мощ. 28 е бюлетината, с която България може да създадем този скок, който е нужен “, приключи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР